Vad är SMM?

Martin marknadsför via sociala medier

Vad är SMM?

SMM är en förkortning för Social Media Marketing, dvs marknadsföring på sociala plattformar. Dessa plattformar kan exempelvis vara Instagram, Facebook, LinkedIn, Youtube mm. En stor del av befolkningen använder sociala medier dagligen, vilket gör dem till utmärkta ställen att synas, sälja samt kommunicera med kunder. Användandet av sociala medier verkar inte avta, utan snarare öka. Det är färför som företag viktigt att synas digitalt och följa med i den digitala utvecklingen.

Hur ökar man sin följarskara?

För att kunna nå ut till så många som möjligt på sociala medier är det viktigt att bygga upp en följarskara. För att öka varumärkeskännedomen och nå ut till fler finns det en del saker att ha i åtanke.

Det är viktigt att man så fort som möjligt bestämmer sig för ett tema att följa. Detta kan exempelvis vara en speciell färgkod eller ett filter som man försöker använda så mycket som möjligt. Detta gör att flödet får ett kontinuerligt utseende och följarna kopplar temat till företaget. Att kontinuerligt ladda upp innehåll är också viktigt för att få ett bra flyt och synas i flödet och öka engagemanget. Man kan även använda sig av hashtags (#) med ord som är kopplade till företaget. På så sätt når man ut till rätt målgrupp.

Vad kan man lägga upp för innehåll?

Ibland kan det vara svårt att komma på vad man som företag ska lägga ut på de sociala medierna. Men det finns massor av saker som är värda att ladda upp. Har det hänt något nytt på företaget skulle man kunna publicera något angående det. Det kan exempelvis vara att man anställt någon ny, har en ny produkt, eller ska ställa ut på en mässa. Har man inga nyheter kan man lägga upp lite information som är relevant för företaget, exempelvis affärsidé, ISO-certifieringar eller dylikt så att man konstant syns. Det kan även vara bra att lägga upp både vanliga foton & filmer, men även grafiska inlägg för att få variation i flödet.

Här kan du läsa om hur Moln1 arbetar med sociala medier!

Kunskapsbank

Behöver ditt företag hjälp med SMM?