pixel

Varför ska företag använda LinkedIn?

Varför ska företag använda LinkedIn egentligen? Jo för att LinkedIn är ett bra verktyg för företag som vill bygga och utveckla sitt varumärke, hitta nya affärsmöjligheter eller rekrytera personal. Till skillnad från andra sociala medier som exempelvis Instagram och Facebook, är LinkedIn mer professionellt och affärsinriktat.

Företagsprofil på LinkedIn

LinkedIn ett utmärkt sätt att bygga ett starkt varumärke för ert företag. Genom att skapa en företagsprofil på LinkedIn kan ni visa upp er verksamhet för en stor och engagerad publik. Ni kan också skapa och dela innehåll relaterat till ert företag och er bransch, såsom blogginlägg, videor och bilder, för att visa vilka ni är och vad ni gör. På så sätt kan ni skapa en känsla av närhet och tillit till ert företag, och öka er synlighet och kännedom.

Här skapar du en företagsprofil.

Hitta nya affärsmöjligheter

För företag är LinkedIn ett utmärkt verktyg för att hitta nya affärsmöjligheter. Det finns många sätt att använda LinkedIn för att hitta potentiella kunder, partners och samarbeten. Ni kan ansluta till andra företag och personer inom er bransch, delta i grupper där ni kan hitta affärsmöjligheter, och söka efter personer med specifika kompetenser eller erfarenheter. Detta kan leda till nya affärskontakter, och kanske till och med nya affärsavtal.

Nå er målgrupp genom annonsering

Sponsrade inlägg är ett sätt för företag att visa sina inlägg till en bredare publik. Det finns flera alternativ för målgruppen, inklusive demografi, karriärsnivå, bransch och intressen. Sponsrade inlägg kan innehålla text, bilder och videor. På så sätt är annonseringen gynnsam och träffsäker.

Rekrytering

När det kommer till rekrytering är LinkedIn ett utmärkt verktyg för att hitta kvalificerade kandidater till lediga jobb. Många professionella personer använder LinkedIn för att söka efter jobb eller praktikplatser, så det är ett bra ställe att publicera lediga jobb och få respons från kvalificerade sökande. Det är också ett bra sätt att hitta studenter eller nyutexaminerade som är passar ert företag.

 

Läs mer:

LinkedIn för företag – 5 tips

Hur ofta ska man ladda upp inlägg på LinkedIn?

Annonsering på LinkedIn – Så fungerar LinkedIn annonsering

Så gör man en rekryteringsannons på LinkedIn

Behöver ditt företag hjälp med marknadsföring på LinkedIn?

Vi är en digital marknadsföringsbyrå med ett flertal certifieringar inom LinkedIn. Tveka därför inte på att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att få ditt företag att växa!