Webbutveckling

Annonsering med Google Ads

Varför är det viktigt med en bra webb?

Att ha en välfungerande hemsida är oerhört viktigt för alla moderna företag. En hemsida representerar företaget digitalt och gör det lätt för kunder att hitta information om produkter och tjänster. Dessutom möjliggör en hemsida att företaget når en bredare publik eftersom den kan nås från vilken plats som helst med en internetanslutning. Detta är särskilt viktigt i dagens digitala tidsålder där många konsumenter vänder sig till internet för att göra research och göra inköp.

Vår process

Vi fokuserar på att bygga en välfungerande webb ur ett användarvänligt perspektiv. För att hemsidan ska bli så bra som möjligt utgår vi från följande process:

Behovsanalys & förstudie

Vi går tillsammans med kunden igenom behov och önskemål. Utifrån detta görs en kravspecifikation. 

Planering & webbutveckling

En demo för hemsidan innehållande de olika undersidorna utformas för att skapa en överblick. Därefter påbörjas byggnationen. 

Lansering

När hemsidan är klar och båda parterna är nöjda lämnas hemsidan över för hosting och publiceras.

Kundcase – Eden Wood Sweden

Hemsida / E-handel, Google Ads & Fotografering

Företaget Eden Wood Sweden tillverkar utemöbler till offentliga och privata utemiljöer. Tidigare sålde företaget främst till distributörer och tog endast emot ordrar via telefon och e-post, men nu önskades en ny digital lösning. Moln1 fick äran att ta fram denna lösning – en välutformad hemsida med webshop.

Hemsidan innehåller allt från företagsinformation till 100-tals produkter som enkelt går att beställa hem på ett klick. Det finns även möjlighet för företag och andra aktörer att lämna offertförfrågan på de olika produkterna. Hemsidan är dessutom uppbyggd med WordPress och Woocommerce, vilket gör det enkelt för företag att på egen hand ladda upp produkter eller göra enklare justeringar. 

Eden Wood Sweden var mycket nöjda med resultatet och gav därför Moln1 uppdraget att även sköta digital annonsering. Genom bland annat Google Ads ökar trafiken och försäljningen på hemsidan. 

Läs hela kundcaset här.

%

Ökat antal användare

%

Ökad onlineförsäljning

%

Ökad sessionslängd

Ökad synlighet och försäljning online

”Moln1 har hjälpt oss att komma igång med onlineförsäljning och väl mött våra förväntningar. Personerna är drivna, lösningsorienterade och ställer upp och hjälper oss med diverse saker inom digital marknadsföring.”

Thomas Giertz, VD

Eden Wood Sweden

Underhåll & SEO

För att en hemsida ska vara relevant och i fortsatt gott skick krävs underhåll. Plugins, funktioner och utseende behöver uppdateras med tiden för att bäst fylla sina funktioner.

Att synas på sökmotorer som Google är också viktigt för att driva in trafik till hemsidan. Detta går att göra med SEO (Search Engine Optimization) och Google Ads genom att utnyttja användbara söktermer och ord kopplade till företaget och hemsidans innehåll.

Google Partner

Moln1 är sedan september 2022 med i Google Partner-programmet.

Det innebär att uppfyller de krav som ställs av Google för att ett företag ska få gå med i programmet. Vi har bland annat haft en genomsnittlig optimeringsgrad på minst 70% på vårt Google Ads-konto, samt tagit certifikat inom de olika annonseringsområdena på Google.

Genom programmet får vi tillgång till strategiska fördelar med fokus på utbildning och insikter, åtkomst och support samt erkännande och premier. Detta för att vi ska kunna hjälpa våra kunder att få ut mesta möjliga av sina Google Ads-kampanjer. 

Varför Moln1?

Vi på Moln1 sätter alltid kunden i centrum och skräddarsyr en lösning utifrån företagets behov, oavsett storlek.

  • Helhetslösningar – Vi ser saker och ting ur ett brett perspektiv och kan därmed erbjuda långsiktiga helhetslösningar.
  • Flexibilitet – Vi är lösningsorienterade och kan erbjuda ditt företag tjänster inom flera olika marknadsföringsområden.
  • Certifieringar – För att företag ska känna sig trygga med oss har vi genomgått utbildningar och tagit olika certifikat inom Google & LinkedIn.