pixel

Marknadsföring på LinkedIn – Få ditt företag att synas

Marknadsföring på LinkedIn är något som är relevant och viktigt för alla företag, oavsett storlek och bransch. LinkedIn erbjuder många funktioner som företag kan dra nytta av för att få företaget att växa och öka försäljningen. Det går att växa med båda organiskt innehåll och betald Linkedin-annonsering.

Marknadsföring på linkedin, inlogg för företagssida

Varför är det viktigt med marknadsföring på LinkedIn?

LinkedIn är idag en av världens största plattformar med över 800 miljoner professionella användare, varav 4 miljoner i Sverige. LinkedIn skiljer sig mot andra plattformar då användaren är där i ett professionellt syfte. Personer som använder LinkedIn gör det för att nätverka, bygga kunskap och stärka sin arbetskarriär. Detta gör Linkedin till ett utmärkt ställe att synas på och nå ut till sin målgrupp, oavsett om man jobbar B2B eller B2C.

För att komma igång med marknadsföring på LinkedIn behöver man en företagssida. Saknar ert företag en företagssida på LinkedIn? Då kan du skapa en här, eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi på Moln1 innehar ett flertal certifieringar och erbjuder den expertis ditt företag behöver för att lyckas med er marknadsföring på LinkedIn. Nedan kan du läsa mer om hur vår arbetsprocess ser ut.

Behovsanalys & förstudie

Vi går tillsammans med kunden igenom behov och önskemål och utifrån detta görs en kravspecifikation.

Planering & utkast

Vi sätter upp en strategi för er LinkedIn Business-profil. Därefter görs utkast på inlägg utifrån företagets grafiska profil.

Inlägg & kampanjer

Business-profilen optimeras, organiska inlägg laddas upp och eventuell betald annonsering på Linkedin sätts igång.

Bygga varumärke på LinkedIn

Lagafors

Moln1 fick i uppgift att marknadsföra företaget Lagafors på LinkedIn. När vi påbörjade projektet fanns det en LinkedIn Business-profil med några få inlägg. Vår uppgift på Moln1 blev att optimera Lagafors LinkedIn-profil och se till att allt materialet som publicerades höll en hög standard.

Moln1 hjälper Lagafors att kommunicera sitt varumärke och hoppas att få fortsätta göra det en lång tid framöver. Majoriteten av arbetet har inneburit att ta fram foton, film och grafiskt material till det organiska flödet samtidigt som man blandat detta med betald annonsering i ett leads-genererande syfte.

 

 Moln1 har hjälpt Lagafors på LinkedIn med bland annat:

• Content & copywriting

• Publicering

• Strategier

• Annonsering

Linkedin marknadsföring exempel

En starkare digital närvaro på LinkedIn

”Moln1 är väldigt lösningsorienterade och har i detta samarbete lyft Lagafors närvaro på sociala medier, producerat kortare filmer och lagt upp en struktur i arbetet.

Magnus Elmblad, VD

Lagafors

Annonsering på LinkedIn

Många är anledningarna till varför företag bör synas på LinkedIn och som experter på LinkedIn anser vi det vara extra viktigt för B2B. Allt fler kunder och medarbetare ställer högre krav på B2B-företag att synas och kommunicera sina värden. Företag som inte gör det riskerar att uppfattas som gammalmodiga.

Att arbeta organiskt med sin LinkedIn kan i många fall vara tillräckligt för att bygga sitt varumärke. Annonsering rekommenderar vi till de kunder som vill ligga i framkant i branschen, söker nya medarbetare eller kunder.

LinkedIn har flera bra verktyg för att rikta annonser. Bland annat kan man ställa in en kampanj så den syns för utvalda branscher, personer med en viss utbildning eller egenskap. Man kan även annonsera mot utvalda företag.

Annonsering på linkedin sökruta

Vi har genomgått olika utbildningar och tagit certifikat inom LinkedIn för att ni som kund ska känna er trygga med oss.

Linkedin marknadsföring certifikat

Varför Moln1?

Vi på Moln1 sätter alltid kunden i centrum och skräddarsyr en lösning utifrån företagets behov, oavsett storlek.

  • Helhetslösningar – Vi ser saker och ting ur ett brett perspektiv och kan därmed erbjuda långsiktiga helhetslösningar.
  • Flexibilitet – Vi är lösningsorienterade och kan erbjuda ditt företag tjänster inom flera olika marknadsföringsområden.
  • Certifieringar – För att företag ska känna sig trygga med oss har vi genomgått utbildningar och tagit olika certifikat inom Google & LinkedIn.