Kundcase – Swedlock

Så tog vi fram en animerad film till Swedlock

Vi på Moln1 strävar hela tiden efter att vidga våra vyer och utmana oss själva för att ständigt kunna utvecklas och bli bättre. Under vintern 2022 blev vi kontaktade av Swedlock, som vi tidigare skapat instruktionsfilmer åt. Denna gången var företaget i behov av en animation, vilket vi ställde upp på.

Hur såg Swedlocks behov ut?

Swedlock, som tillverkar digitala låssystem, behövde en animering som visade hur deras digitala låssystem ökar säkerheten, effektiviserar verksamheter och minskar klimatavtrycket.

Vi visste att vi hade kunskapen, och ville gärna testa ett större projekt, men vi hade aldrig tidigare gjort animationer i denna omfattning. Swedlock var med på noterna och gav oss fullt förtroende. Detta resulterade i ett bra samarbete, och att vi lyckades slutföra uppgiften så att alla blev nöjda.

Hur tog vi fram animationen åt Swedlock?

Den önskade animationen skulle under 1 minut enkelt förklara hur det digitala låssystemet “Swedlock Pro” fungerar med inriktning på samhällskritisk infrastruktur. Vi inledde med att ta fram ett manus tillsammans med Swedlock, och därefter skissade vi upp de olika scenerna för hand. När det var tydligt för båda parterna hur storyn och scenerna skulle se ut satte vi igång med att skissa upp alla bakgrundsscener och objekt i datorerna. Därefter påbörjade vi animeringen av de olika objekten som skulle röra sig i scenerna. När båda parterna var nöjda med animationerna blev det dags att texta scenerna samt spela in en berättarröst, både på svenska och norska. Därefter gjordes lite finjusteringar innan animationen ansågs vara klar.

Resultat

Arbetet resulterade i en animation i två versioner, en med svensk voiceover, och en med en norsk voiceover. Uppdraget var både spännande, lärorikt och roligt. Nu ser vi fram emot att arbeta med liknande projekt i framtiden. 

 

Nedan finner ni resultatet:

Tecknad stad med fokus på infrastruktur med Swedlocks logga ovanför

Detta sa Swedlock om oss:

”Vi är glada över att vara med på er utvecklingsresa! Ni är underbart lyhörda och det är roligt att jobba med er! ”Keep up the good work” känns som en sliten klyscha, men passar trots allt bra här!”

Kristina Jägerloo, Swedlock AB

Behöver ditt företag hjälp med digital marknadsföring?

Moln1 är en digital marknadsföringsbyrå med ett flertal certifieringar inom bland annat LinkedIn och Google Ads. Tveka därför inte på att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att få ditt företag att växa!