Kundcase – Eden Wood

Så hjälpte vi Eden Wood att synas digitalt

Hemsida / Webshop / Google Ads / Fotografering

I den lilla orten Örkelljunga i nordvästra Skåne hittar man företaget Eden Wood, som tillverkar högkvalitativa utemöbler. Moln1 har sedan 2020 hjälpt företaget att utvecklas genom att öka företagets synlighet digitalt, samt möjliggjort B2C-försäljning genom onlineförsäljning.   

Eden Wood Webshop på dator

Hur såg Eden Woods behov ut?

Tidigare sålde Eden Wood främst sina produkter till distributörer, återförsäljare och den offentlig sektor, och ordrarna togs oftast emot via telefon eller e-post. Företaget önskade en ny digital lösning, samt att utöka sin kundgrupp genom att också sälja direkt till privatpersoner.

Vi på Moln1 fick därmed äran att utforma en ny hemsida innehållandes en webshop med produktbilder och produktinformation. På hemsidan integrerades även nya betalningsmetoder som Klarna, Swish och Bankkort. Detta skulle möjliggöra en smidig B2C-försäljning, samt möjlighet för andra aktörer att få mer information och lämna offertförfrågningar.

Hur gick vi tillväga?

Till en början strukturerade vi upp hur hemsidan skulle se ut genom att gå igenom vilka sidor, produkter och produktkategorier som skulle finnas med, tillsammans med företaget. Vi samlade på oss det text- och bildmaterial som fanns att tillgå och tog även fram nytt genom fotografering och redigering av nya produkter. Därefter gjordes grovjobbet, själva utformningen av hemsidan och dess webshop.

När hemsidan var klar satte vi igång med Google Ads för att öka trafiken och försäljningen på hemsidan.    

Vad har vi sett för resultat?

Med hjälp av hemsidan kan företaget nu enklare sälja till privatpersoner och företag. Företaget har även stärkt sitt varumärke digitalt genom att även finnas tillgängliga online och synas med annonser på Google. Eden Wood var mycket nöjda med resultatet.

Lite siffror från det gångna året:

%

Ökad onlineförsäljning

%

Ökat antal användare

%

Ökad sessionslängd

Sähär säger Eden Wood om samarbetet:

”Moln1 har hjälpt oss att komma igång med onlineförsäljning och väl mött våra förväntningar. Personerna är drivna, lösningsorienterade och ställer upp och hjälper oss med diverse saker inom digital marknadsföring.

Thomas Giertz, VD

Eden Wood

Pågående samarbete med Eden Wood

Vi på Moln1 ser alltid på saker ur ett brett perspektiv, för att kunna erbjuda helhetslösningar. Eden Wood var väldigt nöjda med hemsidan och samarbetet och gav oss även ansvar för underhåll av hemsidan och Google Ads löpande. När det behövs göras hemsidejusteringar eller ändringar i kampanjer så löser vi det.

Behöver ditt företag hjälp med digital marknadsföring?

Vi är en digital marknadsföringsbyrå med ett flertal certifieringar inom bland annat Google Ads och LinkedIn. Tveka därför inte på att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att få ditt företag att växa!