Ny hemsida? Vi hjälper dig!

Moln1 är en marknadsförings- och webbyrå som hjälper ditt företag att ta fram en ny hemsida. Att ha en snygg och välfungerande hemsida har blivit allt viktigare då den är företagets ansikte utåt. Vi ser helheten och hjälper ditt företag från tankar och idéer till utformning och publicering av en ny webbplats. Våra hemsidor byggs i WordPress så att ni enkelt kan göra egna ändringar och justeringar senare.

Eden Wood Webshop på dator

Varför bygga en ny hemsida?

Hemsidan är företagets digitala ansikte utåt. Det är därför viktigt att den är välfungerande och speglar företaget på bästa sätt – både grafiskt och innehållsmässigt. Oavsett vilket område ditt företag arbetar inom kommer en ny  hemsida alltid att göra nytta. En hemsidas syfte kan exempelvis vara att sälja produkter, tillhandahålla information eller erbjuda kontaktuppgifter och bokningar.

Det finns många viktiga aspekter att ha i åtanke när man ska ta fram en ny hemsida, som mobilanpassning, sökbarhet och hosting. Vi på Moln1 sätter alltid den enskilde kunden i fokus, ser helheten och hjälper ditt företag med resan från start till mål.

Ny hemsida – Vår process

steg 1 ny hemsida

Uppstart

Vi tar ett uppstartsmöte där vi tillsammans mer er går igenom företagets varumärke, hemsidans syfte och era önskemål. Vi diskuterar bland annat färger, typsnitt, bildmaterial och hostinglösningar. Därefter bollar vi idéer tillsammans mer er och kommer fram till hur hemsidan ska struktureras och utformas utifrån ert företag.

Ny hemsida steg 2

Byggnation av ny hemsida

Utifrån den struktur vi kommit fram till tillsammans med er börjar vi utforma ett första utkast. Vi brukar bygga den nya hemsidan på en subdomän till vår sida som vi enkelt kan flytta över senare. När ni kommit med synpunkter på utkastet fortsätter vi utforma hemsidan efter dessa. Önskar ni sälja produkter sätter vi upp en webshop med hjälp av Woocommerce.

Ny hemsida steg 3

Publicering

När ni känner er nöjda med den nya hemsidan hjälper vi er att hitta en bra hostinglösning och publicerar den nya webbplatsen. Har ni redan en befintlig hemsida kan vi även hjälpa er att byta ut den mot den nya. När den nya hemsidan är uppe kan vi även erbjuda underhåll av hemsidan eller annonsering i form av Google Ads för att dra in trafik till webbplatsen.

Vi bygger nya hemsidor med WordPress

Vi använder främst WordPress när vi tar fram nya hemsidor åt företag. WordPress är ett relativt lättanvänt CMS-verktyg som gör det enkelt att ändra innehåll på hemsidan utan att behöva röra så mycket i hemsidans kod. Detta gör det enkelt för personer på ert företag att på egen hand exempelvis publicera nyheter och bilder när hemsidan väl är uppbyggd. Utöver WordPress använder vi oss även av andra verktyg för att komplettera hemsidan. Dessa brukar exempelvis vara Divi, Woocommerce och Klarna Checkout.

Byggnation av ny hemsida med WordPress
bygga ny hemsida med wordpress och divi

Divi

Vi brukar använda oss av Elegant Themes tema Divi när vi bygger nya hemsidor i WordPress. Det möjliggör att man kan göra visuella ändringar direkt på en enskild sida istället för att man måste redigera i WordPress backend. Vi har även använt oss av andra byggverktyg som Elementor.

Ny hemsida med woocommerce webshop

Woocommerce

Woocommerce är ett tillägg till WordPress som erbjuder e-handelslösningar. Med hjälp av Woocommerce kan man sätta upp en webbutik och sälja sina produkter online. Detta tillägg sätts endast upp om vid onlineförsäljning.

ny hemsida med klarna integration

Klarna Checkout

Ifall man tänkt sälja produkter på sin nya hemsida behöver man erbjuda betalningslösningar. Vi brukar hjälpa till att sätta upp Klarna Checkout, men andra metoder som exempelvis kortbetalningar med Stripe fungerar också. 

Hur följer vi upp en ny hemsida?

När er nya hemsida är klar och överflyttad till rätt domän och hosting har ni full tillgång till hemsidan. En hemsida behöver dock ofta underhållas för att behålla sitt bästa skick, något vi gärna hjälper er med. Det kan handla om allt från uppdateringar av plugins till att uppdatera texter och nyheter på hemsidan.

SEO på en ny hemsida

Har ni inte haft någon hemsida tidigare kan det vara svårt att hitta till er hemsida via sökmotorer som exempelvis Google. Vi erbjuder däför även arbete med SEO (sökmotorsoptimering) där man anpassar innehåll på hemsidan för bättre ranking och ökad synlighet och trafik.

Moln1 bygger en ny hemsida åt företag

Google Ads

I samband med en ny hemsida kan Google Ads också vara ett bra verktyg för att dra in trafik eller öka försäljningen på hemsidan. Genom att annonsera på Google betalar man för att Google ska visa ens hemsida högt upp i sökresultatet när folk använder ord och fraser relaterade till företaget eller produkten. Moln1 är med i Google Partner-programmet, vilket innebär att vi genomfört de utbildningar som krävs och gett oss tillgång till hjälpsamma verktyg. Här kan ni läsa mer om Google Ads.

Moln1 Google Partner

Eden Wood – Ny hemsida med webshop

Företaget Eden Wood i Örkelljunga i nordvästra Skåne tillverkar kvalitativa utemöbler. Tidigare sålde företaget främst sina produkter till distributörer, återförsäljare och offentlig sektor, och ordrarna togs oftast emot via telefon eller e-post. Företaget önskade en ny digital lösning, samt att utöka sin kundgrupp genom att också sälja direkt till privatpersoner.

Vi på Moln1 fick därmed äran att utforma en ny hemsida innehållandes en webshop med produktbilder och produktinformation. På hemsidan integrerades även flera betalningsmetoder som Klarna, Swish och Bankkort. Detta skulle möjliggöra en smidig B2C-försäljning, samt möjlighet för andra aktörer att få mer information och lämna offertförfrågningar.

Läs hela kundcaset här.

Lite siffror från det gångna året:

%

Ökad försäljning online

%

Ökat antal användare

%

Ökad sessionslängd

”Moln1 har hjälpt oss att komma igång med onlineförsäljning och väl mött våra förväntningar. Personerna är drivna, lösningsorienterade och ställer upp och hjälper oss med diverse saker inom digital marknadsföring.

Thomas Giertz, VD

Eden Wood

bygga ny hemsida wordpress

Ny hemsida – Varför Moln1?

På Moln1 sätter vi alltid kundens behov i fokus för att kunna erbjuda långsiktiga helhetslösningar. Vi hjälper ert företag under hela resan, från tankar och idéer, till en sprillans ny hemsida med domän och hosting.

Vi besitter även bred kunskap inom digital marknadsföring och har ett flertal certifieringar inom Google Ads och LinkedIn.