pixel

Google Ads Lund

Vi hjälper företag i Lund med omnejd att nå sin målgrupp genom Google Ads

Google Ads i Lund & resten av Skåne

Vill ni öka företagets synlighet och försäljning? Då kan Google Ads (tidigare Google Adwords) vara något för er.

Genom Google Ads kan man se till att företagets annonser visas när någon söker efter nyckelord kopplade till företaget. Då företag har olika ändamål är det viktigt att annonserna är relevanta och anpassade efter det enskilda företaget. Exempelvis kan sökannonser och produktannonser vara bra om man fokuserar på produktförsäljning, medans bildannonser kan vara bra för ökad varumärkeskännedom.

Moln1 är en bred marknadsföringsbyrå som hjälper företag med Google Ads i Lund och resten av Skåne. Vi utgår från just ert företags ändamål och skräddarsyr annonser som passar just er. Detta för att ni ska få ut så mycket som möjligt av annonseringen. För att ni ska känna er trygga med oss har vi valt att ta olika certifikat inom Google Ads och är dessutom sedan september 2022 med i Google Partner-programmet.

Strategi

Vi går tillsammans med kunden igenom syfte, värderingar och mål med annonseringen.

Kampanjer & annonser

Olika kampanjer och annonser sätts upp baserat på bakgrundsinformation och måluppsättning.  

Analys & underhåll

Varje månad analyseras annonseringen och en rapport skickas ut. Därefter görs nödvändiga optimeringar. 

Hur fungerar Google Ads?

Google Ads innefattar allt i från text- och bildannonser till videoannonser som kan visas på Google och andra plattformar som ägs av Google, som exempelvis Youtube. Oavsett vilken typ av annons det är så är principen alltid den samma, man betalar endast när någon klickar på annonsen. Detta innebär att företaget utöver klick som leder till hemsidan kan få mycket exponering utan extra kostnad.

När man skapar en annons väljer man ut sökord som man vill ska trigga igång annonsen. Sökorden bör därför vara relevanta till det man säljer för att få ett så bra resultat som möjligt. Ett klick kostar olika mycket beroende på sökordets popularitet. Det kan kosta allt från 2kr till över 100kr, vilket gör det viktigt att man sätter en daglig budget över hur mycket man är villig att spendera.

Man kan även anpassa annonsen på flera olika sätt så att man enklare kan nå ut till sin målgrupp.

I Google Ads kan man även få data över annonsens prestation för att kunna göra utvärderingar och ändringar. Man kan även koppla kontot till företagets hemsida för att spåra transaktioner och se vilka sökord som har resulterat i konverteringar.

Google Ads exempelbild

”Vi har arbetat med Moln1 sedan november 2021. När vi anlitade dem ville vi ha en mindre, närvarande byrå som förstod vår affär, var självständiga och proaktiva. Moln1 har väl motsvarat våra förväntningar och vi är mycket nöjda med samarbetet.”

Niklas Sundström

Marknadsföringsansvarig, Novista

Varför Moln1?

Vi på Moln1 sätter alltid kunden i centrum och skräddarsyr en lösning utifrån företagets behov, oavsett storlek.

  • Helhetslösningar – Vi ser saker och ting ur ett brett perspektiv och kan därmed erbjuda långsiktiga helhetslösningar.
  • Flexibilitet – Vi är lösningsorienterade och kan erbjuda ditt företag tjänster inom flera olika marknadsföringsområden.
  • Certifieringar – För att företag ska känna sig trygga med oss har vi genomgått utbildningar och tagit olika certifikat inom Google & LinkedIn.