Swedlock – Animation

Bakgrund

Vi på NG Media strävar hela tiden efter att vidga våra vyer och utmana oss själva för att ständigt kunna utvecklas och bli bättre. Under vintern hade vi kontakt med Swedlock, som vi tidigare skapat instruktionsfilmer åt. Swedlock, som tillverkar digitala låssystem, behövde en animering som visar hur deras digitala låssystem ökar säkerheten, effektiviserar verksamheter och minskar klimatavtrycket.

Vi visste att vi hade kunskapen, och ville gärna testa ett större projekt, men vi hade aldrig tidigare gjort animationer i denna omfattning. Swedlock var med på noterna och gav oss fullt förtroende. Detta resulterade i ett bra samarbete, och att vi lyckades slutföra uppgiften så att alla blev nöjda.

Utförande

Den önskade animationen skulle under 1 minut enkelt förklara hur det digitala låssystemet “Swedlock Pro” fungerar med inriktning på samhällskritisk infrastruktur. Vi inledde med att ta fram ett manus tillsammans med Swedlock, och därefter skissade vi upp de olika scenerna för hand. När det var tydligt för båda parterna hur storyn och scenerna skulle se ut satte vi igång med att skissa upp alla bakgrundsscener och objekt i datorerna. Därefter påbörjade vi animeringen av de olika objekten som skulle röra sig i scenerna. När båda parterna var nöjda med animationerna blev det dags att texta scenerna samt spela in en berättarröst, både på svenska och norska. Därefter gjordes lite finjusteringar innan animationen ansågs vara klar.

Uppdraget var både spännande, lärorikt och roligt. Nu ser vi fram emot att arbeta med liknande projekt i framtiden.

– Vi är glada över att vara med på er utvecklingsresa! Ni är underbart lyhörda och det är roligt att jobba med er! ”Keep up the good work” känns som en sliten klyscha, men passar trots allt bra här!

Kristina Jägerloo, Swedlock AB

Nedan finner du hela animationen: